Bakuchiol – un aliat de încredere în rutina ta de skincare (partea 1)
Rutină skincare

Bakuchiol – un aliat de încredere în rutina ta de skincare (partea 1)

Cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și anti-îmbătrânire si promovat ca o alternativă naturală la retinol, bakuchiolul oferă multe dintre aceleași beneficii pentru piele ca si retinolul convențional, dar fara efectele secundare neplăcute. Așadar, de unde provine acest extract botanic și ce face mai exact?
Bakuchiolul este un extract obținut din frunzele și semințele plantei Psoralea corylifolia, cunoscută mai frecvent sub denumirea de „planta Babchi”. Deși este relativ nouă în industria de skincare, această plantă a fost utilizată în medicina ayurvedică indiană și în medicina tradițională chineză de sute de ani. În mod tradițional, această plantă a fost folosită pentru a ajuta la vindecarea, calmarea și liniștirea pielii, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene. Planta babchi este cultivată în principal în India și Sri Lanka iar un aspect interesant este că toate părțile plantei sunt utile, inclusiv rădăcinile, tulpina, frunzele și semințele; totuși, pudra si uleiul semințelor sunt cele mai puternice.

 

Retinol vs. Bakuchiol

 

Retinolul convențional a fost mult timp un ingredient esențial în îngrijirea pielii, utilizat în formulele topice pentru a aborda semnele vizibile ale îmbătrânirii, cicatricile acneice și hiperpigmentarea. Retinolul este un derivat sintetic al vitaminei A, un antioxidant crucial pentru menținerea sănătății ochilor și a pielii. Deoarece organismul nu poate produce această vitamină în mod natural, trebuie să fie obținută prin alimentație sau aplicată direct pe piele. Retinolul este adesea inclus în produsele de îngrijire a pielii datorită capacității sale de a accelera regenerarea celulară, de a stimula producția de colagen, de a combate radicalii liberi, de a reduce apariția petelor pigmentare și de a diminua aspectul liniilor fine și ridurilor.
Cu toate acestea, retinolul convențional poate avea efecte secundare, precum uscăciunea, descuamarea, roșeața, mâncărimea, iritația și sensibilitatea la UV. De asemenea, majoritatea dermatologilor recomandă evitarea utilizării retinolului convențional dacă aveți rozacee, eczema, psoriazis sau alte afecțiuni inflamatorii ale pielii. Acesta nu este potrivit nici pentru pielea sensibilă sau extrem de uscată, deoarece poate agrava aceste probleme.

În schimb, te poți bucura de aproape toate beneficiile retinolului, dar fără efectele secundare ale acestuia, fiind o alternativă sigură și stabilă.

Așa cum am menționat, peelingul, roșeața și sensibilitatea sunt adesea asociate cu utilizarea retinoizilor topici. Însă, poți evita aceste efecte secundare utilizând produse de skincare ce conţin bakuchiol natural. Bakuchiolul este bine tolerat de majoritatea tipurilor de piele, inclusiv de cele sensibile, și poate fi folosit atât ziua, cât și noaptea (spre deosebire de retinolul convențional, care ar trebui utilizat doar seara) deoarece nu provoacă sensibilitate la soare, ceea ce reprezintă un avantaj major. Așadar, bakuchiolul este în general bine tolerat de toate tipurile de piele. Indiferent dacă ai un ten gras, uscat, sensibil sau mixt, acesta este un ingredient care putem afirma că va funcționa aproape sigur pentru tine.

Ca în cazul tuturor ingredientelor noi, este bine să începi încet, treptat utilizarea lui și să vezi cum reacționează pielea ta.

Vegan Peptide Bakuchiol Sun Stick SPF50+ PA++++

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

  - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles